Sunday, February 11, 2007

Fotos

Kuvia pukkaa. Olin nopeampia kuin luulinkaan.. =)




Kuvat 1-4: Parc Guell on Antonio Gaudin suunnittelema puisto jollekin rikkaalle liikemiehelle, joka "tilasi" sen joskus kauan sitten. Puistosta löytyy taloja, pylväshalleja, polkuja ja kaiken on siis suunnitellut Gaudi. Lisäbonuksena hienot näköalat Barcelonan yli, kuten kuvasta 11 näkyy.

Olin tulossa koululle laittamaan nää kuvat blogiin ja sattumalta paikalliset poliisivoimat eli Mossos d´Esquadra nelistivät ohi. Oli pakko kuvata enkä saanut edes pampusta tms. =)

´92 Olympiastadion Montjuic- vuorella, nykyään ilmeisesti pääosin FC Espanyolin käytössä futisstadionina.

Loppiaisparaati 6.1. jossa itämaan kuninkaat tulee laivalla Barcelonaan ja kiertävät ympäri katuja viskelemässä karkkia lapsille. Heitettävää karkkia oli virallisten lähteiden mukaan useampi (kymmenen?) tonni, joskaan mulle ei herunut ainuttakaan kun paikalliset olivat varatutuneet tikkailla katujen varsille ja blokkasivat kaikki mun suuntaan lentäneet karkit. Reilukerho...

Arc de Trionf. Hieno monumentti keskustan liepeillä, en kylläkään tiedä mitä "triumfia" se edustaa, luullakseni liittyy johonkin taidejuttuihin.

Kuva huoneestani oviaukosta otettuna. Kuten näkyy, ei ole koolla/ valosuudellakaan pilattu, mutta kyllä siellä nukkuu ja kamat säilyttää... =)

Katalonian historian museo joka sijaitsee Plaza Espanyan vieressä. Noilla kulmilla pidetään muotimessuja/ -näytöksiä (Passarela Barcelona tms.) joka on kai ihan Euroopan mittakaavassa merkittäväkin tapahtuma. Huomenna alkaa 3GSM- kännykkä jne. messut jotka on myös ihan maailman mittakaavassa merkittäva tapahtuma. Museon sisällä en ole vielä käynyt mutta eiköhän sinne vielä tuu mentyä..

Näkymä Parc Guellilta vinosti Barcelonan yli.

No comments: